WWF: Green Office säästää rahaa ja luontoa

 

Tuntuvatko maanantait harmailta? Entä kuinka usein paikallaan junnaavassa palaverissa nähdään punaista? Astu rohkeasti vihreisiin saappaisiin ja ryhdy oman työpaikkasi Green Office-vastaavaksi! Ympäristöystävällisten tavoitteiden myötä yritys säästää rahaa ja luontoa – yhteisten tavoitteiden myötä yhteishenkikin saattaa parantua.

”Ai mikä Green office?”

WWF Green Office on käytännönläheinen ympäristöjärjestelmä kaiken kokoisille toimistoille. Sen avulla työpaikka voi pienentää ekologista jalanjälkeään sekä vähentää hiilidioksidi- ja kasvihuonekaasupäästöjä. WWF Suomi käynnisti Green Office -ohjelman vuonna 2002. Suomen Green Office -verkostossa on mukana 403 toimistoa 150 eri organisaatiosta. Niissä työskentelee yhteensä noin 57 500 työntekijää.

Saavutetut tulokset ovat lupaavia ja kannustavat muitakin mukaan: Suomen WWF Green Office-toimistot vähensivät 4 440 tonnia kasvihuonekaasupäästöjä vuonna 2016 edelliseen vuoteen verrattuna. Paperia toimistoissa säästettiin vuoden aikana yli puolen kilometrin korkuinen pino eli lähes kuusi miljoonaa arkkia. Myös jätemäärät kääntyivät laskuun. Eniten vähenivät sähkönkulutuksesta ja käytetyistä lentoliikennepalveluista aiheutuneet päästöt.

 

 

”Miksi meidän kannattaisi lähteä mukaan Green Office-toimintaan?”

Green Office-yhteistyö hyödyttää niin ympäristöä, tulevia sukupolvia, yrityksen taloudenhallintaa-sekä tuloksia:

  1. Yritys hillitsee ilmastonmuutosta vähentämällä toimistonsa päästöjä.
  2. Yritys säästää rahaa pienentämällä esimerkiksi sähkön- ja paperinkulutusta työpaikan arjessa.
  3. Yritys saa käyttöönsä valmiit työkalut, jotka auttavat ympäristöjärjestelmän toteuttamisessa.
  4. Yritys saa nopeasti aikaan mitattavia tuloksia.
  5. Yhteinen tavoite sitouttaa ympäristötyöhön ja luo yhteishenkeä.
  6. Green Office auttaa viestimään organisaation arvoista.
  7. Yritys saa käyttöönsä Green Office -merkin.

”Onko siellä ketään tuttua?”

Toiminnassa on mukana jo 150 organisaatiota. Klikkaa TÄÄLTÄ ja katso Green Office-merkin saaneet toimistot.

 

”Hei tämä voisi sopia myös meille! Mistä aloitetaan?”

Jätä yhteystietosi WWF:n sivuille tai ota yhteyttä Green Office -päällikkö Helka Julkuselle: helka.julkunen@wwf.fi tai 040 531 0555.

Paras motivaatio ilmastotekoihin on puhtaampi ympäristö ja tulevaisuuden sukupolvien hyvinvoinnin eteen tehdyt ratkaisut. On kuitenkin kannustavaa huomata, että vihreitä valintoja tekemällä saa myös hyötyä yrityksen kassaan. Esimerkiksi sähköä ja paperia säästämällä yrityksen kiinteät kulut laskevat ja varoja jää kohdistettavaksi muuhun toimintaan.

 

Eeva Salminen

eeva.salminen@energia247.fi

 

Lähteet:

Energiauutiset

Suomen WWF