Marraskuun to do -lista

 

Vie aamukahvi ulos tai kävele kauemmaksi lounaalle

Myönnettävä se on. Valoenergian tarjonnassa on nyt myyjän markkinat. Kun luxien saatavuus on rajoitettua, kannattaa ottaa ilo irti siitä mitä on tarjolla. Jos marraskuun päivä valkenee kirkkaana, vie itsesi aamukahvin kanssa aurinkoon ja nauti valokylvystä edes muutama minuutti.

Toinen vaihtoehto tulee lounaan aikaan. Jos sinulla on mahdollisuus valita ruokapaikkasi, kävele hiukan tututtua kauemmaksi työpaikalta niin ehdit saada valoannoksen matkalla. Reippaimmat evästelijät pakkaavat keiton & leivän mukaan lämpimän istuinalustan ja nauttivat ateriansa puistonpenkillä. Valon lisäksi saat raitista ilmaa ja aivojen kaipaamaa maisemanvaihdosta. Kokeile edes kerran ja haasta kollegakin mukaan!

 

Avaa pakastin

Muistatko ne loppukesän päivät mansikkatilalla, mustikkametsässä, torimyyjän kärryn tai mummon säilöntäurakan äärellä? Jos et ole vielä raaskinut korkata marjasatoasi, nyt on jo korkea aika avata pakastin. Näiden aarteiden arvo ei nouse ajan myötä ja vitamiinien paras hyötysuhde on juuri nyt pimeän ajan verottaessa jaksamista.

 

Ota kalenteri käteen

Kalenteri kädessä? Hyvä. Miltä se näyttää? Onko kuukausi täynnä töitä ja muiden menoja vai oletko muistanut laittaa tehokkaan tekemisen ohelle hengähdystaukoja? Leffailta, lenkki tai ravintola-ilta virkistää ja auttaa jaksamaan hämärän hetkellä. Kun väsymys kunnolla iskee, ”päiväunet” tai ”ei mitään”, on aivan kelpo kalenterimerkintä, ja tätä menoa tulee muistaa priorisoida.

 

Pysähdy seuraamaan luontoa

Monelle loppuvuosi tarkoittaa vain kylmää ja pimeää. Luonnon haukotellessa itseään talviunille ympärillä kuitenkin tapahtuu paljon – tätä seuraamalla muistaa, että päivän pidentyminenkin on koko ajan lähempänä. Seuraa järvien rantojen jäätymistä, tähtitaivaan kuvioita ja revontulia tai pikkulintujen aktivoitumista ruoanhakuun päivän valoisampaan aikaan. Vuodenaikoja havainnoimalla päivistä saa enemmän irti: luonnon kiertokulun päivittäinen eteneminen lohduttaa niitä, jotka haikailevat jo kevätpäiviä.

 

Pysy hyvällä omallatunnolla sohvalla viltin alla ja nauti hyvästä kirjasta

Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä: hiljennä tahtia pimeän ajan keskellä.  Nauti hämärästä, sytytä kynttilöitä, vaihda farkut kotihousuihin ja kerää rauhassa virtaa seuraavan päivän haasteisiin. Energiaan liittyen, mikäli sähkösopimuksen teko / kilpailutus on sinulle ajankohtaista, kannattaa toimia marraskuun aikana! Tarjoamme jokaiselle marraskuun aikana sähkösopimuksen tehneelle 1 kk kokeilujakson BookBeat palveluun. Energia247:n tapaan 100 % verkossa toimiva BookBeat tuo ääni-ja E-kirjan älylaitteeseesi tai kuulokkeisiisi – toisin sanoen suoraan viltin  alle.

  1. Klikkaa kampanjasivulle täältä
  2. Iloitse edullisesta & vihreästä sähköstä lompakkosi ja ympäristön kanssa
  3. Hae kuppi kuumaa, asetu mukavaan asentoon, avaa BookBeat -sovellus ja nauti lempikirjastasi kuulokkeiden tai ruudun kautta.

 

eeva.salminen@energia247.fi