”Helppoo kuin muuton teko”

Tuskin ehdit sanoa ”mihin tämä aika taas meni”, kun on yksi kuukausi taas lopuillaan. Samalla kun sanomme hyvästit heinäkuulle, saamme ottaa vastaan tunnelmallisen elokuun – ja moni uudet avaimet uuteen kotiin. Syksyn opiskelupaikkojen selvittyä, ovat kauppojen tyhjät banaanilaatikot tehneet kauppansa ja sanomalehtiä hamstrataan naapurilta asti astiastoja suojaamaan. (Välihuomiona kerrottakoon, että etenkin valkoisiin astioihin saattaa jäädä helposti painomusteen jälkiä. Kokeile hyödyntää liinavaatteita, pyyhkeitä ja tyynyliinoja suojaamaan kippoja tärskyiltä.)

Miten se muutto taas menikään fiksuiten? Ne, jotka muuttavat ensimmäiseeen uuteen asuntoon lapsuudenkodista, saavat varmasti kuunnella whatsappinsa piippailevan tauotta, kun mummut ja vanhemmat antavat oman niksinsä hommaan. Samalla saa keräilyerän käytettyjä lakanoita, astioita ja huonekaluja. Ole kiitollinen tarpeellisista lahjoituksista, mutta varo vastaanottamasta tavaraa kohteliaisuudesta. ”Väliaikainen” jo hieman pinnalta hapertunut astiasto, jonka lasite kirskahtelee ikävästi aterimia vasten saattaa jämähtää keittiöösi pidemmäksi aikaa kuin uskotkaan.

Mutta sitten siihen varsinaiseen muuttoon ja muuttotavaroiden käsittelyyn:

 

VARMISTA, että asunnossa on tarpeeksi valoja kytkettynä ennen pimenevää iltaa.

Jos katkaisijasta ei tapahdu mitään ja jääkaappikin on lämmin, soita Energia247:n asiakaspalveluun: 010 286 6117

VIRRAN toimiessa laita mieleistä musiikkia soimaan

VIE laatikot oikeisiin huoneisiin. Jos nyt huomaat, ettet ole merkannut laatikoita, aloita keittiöstä ja etsi kahvinkeitin.

Keitä itsellesi iso pannullinen kahvia.

VARAA paikka purkupapereille ja laatikoille lähelle uloskäyntiä

TYHJENNÄ vaate ja liinavaatesäkit, vie vessaan käsipyyhkeet ja petaa itsellesi peti valmiiksi iltaa varten.

KERÄÄ tähän mennessä kasautuneet laatikot, jätesäkit, teipinpalaset ja sanomalehdet kierrätykseen

HAE samalla itsellesi pullaa kahvin kaveriksi

LAITA kirjat, mapit ja koriste-esineet paikalleen

JÄRJESTELE kylppäri kuntoon

KUTSU muuttotalkoolaiset kylään ja lämmitä heille sauna

SAUNAN lämmetessä kytke tv ja digiboksi

TYHJENNÄ sohva sen päälle kerääntyneistä tavaroista.

HIMMENNÄ valoja mikäli loput tavarat häiritsevät

TILATKAA pitsaa jos et jaksa vielä laittaa ruokaa

NAUTTIKAA hyvällä porukalla uuden kodin löylyistä ja lempiohjelmistanne

LAITA tuparipäivä kalenteriin

 

Milloin ilmoitus uudesta osoitteesta pitää tehdä sähköyhtiöllesi? Mikä sopimus olisi uuteen asuntoosi paras? Kuinka lyhyellä varoitusajalla sähkösopimuksen voi tehdä? Katso lisää sivuiltamme: www.energia247.fi/muutto tai ota yhteyttä asiakaspalveluumme arkisin klo 8.00-16.00: asiakaspalvelu@energia247.fi / puh. 010 286 6117.

Hyvää energiaa muuttopäivään ja onnea uuteen kotiin!