Virtaa yhteisöllisyydestä

Kevään 2020 epidemiatilanteen vuoksi tapaamme toisiamme nyt harvemmin. Suuri osa koululaisista on kotiopetuksessa, lähes kaikki mahdolliset työt toteutetaan etätyönä ja pysymme sisätiloissa tai ulkoillessakin etäisyyden päässä, jotta suojaamme läheistemme terveyttä. Vaikka tilanne on määräaikainen, on luonnollista kaivata toisten pariin: sukulaisia, koulukaveria, urheilutapahtumia ja muuta kulttuuria.

Tilanteen tasaantumista odottaessa on tärkeää pitää kiinni sosiaalisista suhteista ja osoittaa, että yhteyttä voi pitää myös etäisyyden päästä. Kokosimme alle vinkkejä teoista, jotka tuovat hyvää mieltä niin tekijälle kuin ympäristöönkin ja joita voi tehdä turvallisesti ilman lähikontaktia.

Maanantai

Soita isovanhemmalle tai muulle läheiselle, joka on nyt eristyksissä ikänsä tai muun riskitekijän puolesta. Ehdota, että lähdette yhdessä kahville, leffa-tai teatteri-iltaan, kun liikkuminen on taas vapaampaa, niin saatte molemmat kalenteriin jotain odotettavaa

Tiistai

Tiesitkö, että voit pelata esimerkiksi shakkia, Afrikan tähteä, Carcassonea tai Aliasta myös netissä? Haasta tuttu koululainen tai opiskelija peliin verkon kautta. Kysy pelaamisen ohella, kuinka tehtävät sujuvat ja jos mahdollista, voitko auttaa jonkin aiheen parissa

Keskiviikko

Kiitä kaupankassaa, terveydenhuollon työtekijää, apteekkaria tai opettajaa arvokkaasta työstä. Sanallinen kiitos lämmittää varmasti monia, mutta jos koet saavasi erityisen hyvää palvelua, muista päiväsi piristäjää vaikkapa paikkakuntasi FB-sivuilla, tilaa kukka-tai karkkilähetys taukotilaan tai lähetä kiitokset suoraan tähtityöntekijän esimiehelle

Torstai

Ehdota työpaikan etätyöpalaveriin jotain piristystä: sopikaa, että palaverissa kaikilla on kamera päällä ja otatte päivään mukaan jotain poikkeavaa. Esimerkiksi niin, että jokainen osallistuu palaveriin hattu päässä tai, että palaverin loppukevennykseksi jokainen jolla on nelijalkainen toimistoassistentti, esittelee lemmikin kollegoilleen

Perjantai

Tue lempiravintolaasi ja tilaa heiltä annos herkullista ruokaa kotiisi viikonlopun kunniaksi

Lauantai

Ehdota etä-brunssia tai lounasta parhaiden kavereidesi kesken. Sopikaa, että jokainen saa vuorollaan kertoa kuulumisiaan muiden keskeyttämättä.

Sunnuntai

Kotona vietetty aika antaa entistä enemmän aikaa katsoa lempisarjojasi- tai leffoja. Tee lista suosikeistasi ja jaa lista tuttavillesi. Pyydä samalla muiden suosituksia, niin saat itsekin uusia ideoita

Yhteisöllistä energiaa toivottaen,

Energia247.fi

ps. Mikäli olet kaiken tämän jälkeen tekemistä vailla, käytä kotona vietetty aika hyödyksi säästämällä rahaa kilpailuttamalla sähkösopimuksesi. Lue lisää täältä