Vappupiknikille olohuoneeseen?

Moni saattaa muistella tänä keväänä haikein mielin aiempien vuosien vappupiknikkejä. On ollut vihdoin lumen alta esiin saatu nurmikko, ihanilla eväillä täytetty piknikkori, viltti, serpentiiniä, yo-lakit ja mikä tärkeintä, tuttuja hymyileviä kasvoja ympärillä. Vaikka aika saattaa kullata muistot – ja korostaa erityisesti niitä muutamaa vappua, jolloin simaa on saanut hörppiä jo t-paita päällä – muistaa moni myös ne vappupiknikit, jotka ovat päättyneet vesi-tai räntäsateeseen.

Tänä vuonna maailmantilanne, ja toisaalta kelikin, kehottaa meitä viettämään vappua kotosalla oman perheen kesken. Vappupiknikistä ei kuitenkaan tarvitse onneksi luopua, jos vain raivaa istuskeluun sopivan alueen oman olohuoneen matolta – ja miksei kelien salliessa vaikkapa parvekkeelta tai takapihalta.

Vapputunnelmaan pääset helposti seuraavilla ainesosilla:

Viltti

Mikäli päätät viettää vappupiknikkiä omalla pihallasi, suositellaan viltin alle telttailusta tuttuja makuualustoja tai extreme-olosuhteissa sitkeimmänkin kosteuden eristävää pressua

Eväät, tietenkin.

Olisiko vappu mitään ilman munkkeja ja/tai tippaleipiä ja simaa? Mikäli et ehdi itse leipomaan, on munkkeja onneksi hyvin tarjolla ostotavaranakin. Omatekoisen simankaan kanssa et ole liian myöhässä, mikäli aloitat pari tuntia ennen herkuttelua ja sekoitat annoksen pikasimaa.

Pikasima

  • 3 sitruunaa
  • 1 l vettä
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 dl fariinisokeria
  • 1 l kivennäisvettä
  1. Pese sitruunat kuumalla vedellä huolellisesti harjaten.
  2. Kuori sitruunojen keltainen kerros ohuelti kuorimaveitsellä.
  3. Laita kuoret, vesi, hunaja ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi niin, että sokeri sulaa.
  4. Anna seoksen jäähtyä kokonaan. Siivilöi juoma juuri ennen tarjoilua ja sekoita kivennäisveden kanssa.
  5. Tarjoa pikasima heti.

Lähde: Meillä kotona

Ylioppilaslakki

– tai muu tunnelmaan sopiva päähine. Suomen kuuluisinta lakkiaishetkeä, Havis Amandan eli Mantan lakitusta pääset seuraamaan virtuaalisesti vappuaattona klo 18.00. Mantan lakitus on katsottavissa esimerkiksi täällä vappuaattona 30.4. klo 17.45 alkaen.

Tunnelma

Nauti mukavasta olohuonepiknikistä telkkarin, radion tai suoratoistopalveluiden ohjelmistoa seuraten. Vappuseuralaisistasi riippuen valittavana on monipuolista kulttuuria etäkeikoista lastenohjelmiin. Ylen kokoaman ohjelmalistan löydät täältä.

Yhteydenpito sukulaisiin ja ystäviin nostaa varmasti myös mielialaa. Vuoden 2021 vappua voi esimerkiksi alkaa suunnittelemaan jo nyt, ja sopia kuinka ensi vuonna piknikkorin sisältöön panostetaan tämänkin vuoden edestä.

Rentous

Etenkin puistoihin, brunsseille ja vapputoreille kaipaaville vappu ilman ihmisvilinää voi tuntua haikealta. Etävapun plussapuoliin kuuluvat rentous, mukavuus, nukkumaanpääsy ilman ruuhkabussia tai taksijonoa sekä takuu siitä, ettei tällä räntäsade pakota raivaamaan piknikkiä ennenaikaisesti. Tänä vappuna myös puistoalueet sekä rannat pysyvät harvinaisen siistinä, eikä työntekijöiden tarvitse siivota juhlahumun jälkeen nurmikkoja serpentiinistä.

Erilaista – mutta iloista vappua 2020 toivottaen,

Energia247

100 % uusiutuvaa energiaa tarjoava kotimainen sähköyhtiö

ps. Mikäli omaan vappuusi kuuluu kuunvaihteen myötä muutto, varmista että olet tehnyt sähkösopimuksen uuteen osoitteeseen! Mikäli asialla on jo kiire, soita asiakaspalvelunumeroomme +358 10 286 6117, jossa palvelemme arkisin kello 8.00 – 16.00. Kiireettömissä asioissa voit laittaa myös viestiä osoitteeseen asiakaspalvelu@energia247.fi