Aina on kesäsää

Tiesithän, että Suomen kesästä voi nauttia joka kelillä?

Valoisin vuodenaika on auringon lisäksi satokauden makuja, musiikkia, torin hälinää, sateen ropinaa uintireissulla, sateenkaarien bongailua pilvien väistyessä, tuttuja grilliruokia ja uusia kokeiluja, valoisien öiden fiilistelyä, aamuviideltä starttaava lintujen konsertti, paljain jaloin tepastelua, järviveden pehmentämä kesäkampaus, kattilallinen hetkessä kypsyneitä uusia perunoita tai vaatteisiin tarttunut nuotion tuoksu.

Laita kännykkä kiinni ja…

  1. Ota ilo irti heinäkuun hehkuvanpunaisesta mansikkasesongista. Syö tuoreena, maidon kanssa, vaniljakastikkeella, dippaa suklaaseen tai leivo mansikkakakku.
  2. Unohda ajankulu hyvän kirjan kanssa.
  3. Tee koivusta vihta (tai osta valmis torilta) ja nauti kesäisestä saunasta. Aikataulun antaessa myöden, kokeile miltä löylyt tuntuisivat vaihtelun vuoksi ensimmäisenä aamulla tai vaikka keskellä yötä.
  4. Sulje silmät ja haistele miltä kesä tuoksuu heinäpellon laidassa, niityllä, nurmikolla sateen jälkeen, puistossa, vihannes-ja marjatorilla, matonpesupaikalla, järven-tai merenrannassa
  5. Ripusta riippukeinu sisätiloihin ja anna itsesi nukahtaa leppoisasti ilman huolta sateesta tai hyttysistä
  6. Lataa kahvinkeitin jo illalla ja herää aikaisin kuuntelemaan lintujen kesäaamua
  7. Käy kesäkahvilassa. Kysy kahvilan pitäjiltä paikan historiasta ja nauti paikallisten tekemistä leivistä, pullista tai piirakoista. Äänestä lompakollasi sitä paikkaa, josta haluat iloita jatkossakin ja kerro löydöistä kaveripiirissäkin
  8. Nuku yö teltassa! Muistatko miltä teltassa tuoksuu tai miltä tuntuu kömpiä makuupussiin kesäyön viiletessä? Mukavuudenhaluisimmat telttailevat omalla kotipihalla, jolloin reitti aamupalapöytään on kätevällä etäisyydellä
  9. Soita pitkä puhelu. Jätä tietoisesti ”ihan pikaisesti tässä soittelin” tai ”nyt sattuisi olemaan kymmenen minuuttia aikaa”-aloitusrepliikit toiseen kertaan, istahda mukavaan asentoon ja asetu jutustelemaan tutun kanssa ilman kummempaa asiaa
  10. ”Olen matkalla taas, läpi nukkuvan maan, on kesäyö…” Mikäli reissaat kotimaassa pidempiä matkoja, varaa lippu yöjunaan ja nauti ennen nukahtamista valoisasta kesäyön tunnelmasta.

Ikimuistoisia kesähetkiä toivottaen,

Energia247

– 100 %:sti uusiutuvilla energianlähteillä tuotettua sähköä