Virtaa kotimaisesta syyslomasta

Voi tuntua, että kesästä ei ole juurikaan aikaa, mutta siitä huolimatta syyslomasesonki kolkuttelee jo ovella. Syyslomaviikot jakaantuvat viikoille 42-43, joten ensimmäiset lomailevat alle kahden viikon päästä.

Matkustusrajoitusten-ja suositusten ollessa voimassa, ihmiset ympäri maailmaa etsivät nyt matkakohteita pääasiassa omista kotimaistaan. Suomessa vetovoimaisimpia kohteita tuntuvat olevan epidemioista huolimatta kesäinen Järvi-Suomi sekä saaristo, kun taas viimeistään ruska-aikaan ja ensilumille suunnataan pohjoiseen.

Tuttujen reissukohteiden lisäksi kannattaa tuumata syyslomaa mahdollisuutena kokeilla jotain ihan uutta. Listasimme alle muutamia ehdotuksia:

Elämyksiä kaipaavalle:

Vau-hetkiä kaipaavan ei tarvitse odottaa passi kädessä matkustusrajoituksien purkua. Nettiä selaamalla löytyy erilaisia ja erikoisia majoitusvaihtoehtoja ympäri Suomea.

Miltä tuntuisi nukkua yö lasi-iglussa tähtiä ihastellen, lumilinnassa, jurtassa, lammastilalla, puumajassa, entisessä vankilassa, kartanossa tai esimerkiksi japanilaisessa majatalossa? Kaikki nämä löytyvät kotimaisesta majoitusvalikoimasta.

Kotoilijalle:

– Mikäli haluat rentoutua omassa kodissa, mutta kaipaat jotain puuhaa, kannattaa kartoittaa tekisikö jokin elementti omasta kodista vielä ihanamman? Onko sinulla tietty paikka, missä yleensä kuuntelet musiikkia tai luet mieluiten kirjaa vai olisiko nyt hyvä aika tuunata itselle täydellinen lukunurkkaus? Se täydellinen nojatuoli tai divaani voi hyvinkin löytyä kaupan sijasta myös nettikirppikseltä, sillä syksy on monelle sisustamisen ja huonekalujen kierrättämisen aikaa.

– Pimenevä aika on myös hyvä aika ruveta oman kodin, pihan tai parvekkeen valotaiteilijaksi. Voisiko vanhan omenapuun tai sen sisältä löytyvän lukunurkkauksen koristella kauniilla valosarjalla?

– Mikäli olet kiinnostunut ruoanlaitosta ja haluat käyttää sesonkimakuja, on hyvä muistaa, että satokautta on vielä hyvin jäljellä. Monet sienet odottavat löytäjiään pitkälle syksyyn ja marjoista puolukan poiminta-aika jatkuu talven tuloon saakka.

Syysloma rahoiksi:

– Vie tavaraa kirpparille, jotta saat tilaa kaappeihin ja varastoon (tai sille lukunurkkaukselle). Tähän aikaan vuodesta ostajia alkaa jo kiinnostaa talvikauden vaatteet ja urheiluvarusteet. Mikäli innostuit puolukankeruusta ja sait satoa enemmän kuin omiksi tarpeiksi, löytyy ämpärillisille yleensä innokkaita ottajia esimerkiksi paikallisissa FB-ryhmissä.

Yksi hyvä keino säästää syyslomalla on käyttää hetki kilpailuttamalla talouden kiinteät kulut, kuten vakuutus-ja sähkölaskut. Aloita tutustumalla hetki tarkemmin nykyiseen laskuusi, niin olet paremmin perillä mistä maksat ja kuinka paljon.

Toivotamme kaikille mukavaa syksyä ja valonpilkahduksia niin arkeen kuin lomaviikkoihinkin!

Energia247.fi

Vain 100 %:sti uusiutuvaa energiaa tarjoava kotimainen sähköyhtiö