Sähkösopimuksen omistaja, selvitä ainakin nämä:

Maksat säännöllisesti sähkölaskusi. Olet saattanut antaa toimeksiannon veloittaa summan automaattisesti tililtäsi, jolloin sähkölasku tulee ja menee huomaamatta arjen ohessa, mutta milloin viimeksi katsoit tarkemmin sen sisältöä? Ota sähkölaskusi haltuun tutustumalla kotiisi virtaavan energian hintaan ja tuotantomuotoon.

Paljonko maksat sähköstä

Kuluttajan on hyvä olla tietoinen, kuinka paljon hän maksaa sähköstään yksikössä snt/kWh tai c/kWh, eli kuinka monta senttiä yhden kilowattitunnin kulutus maksaa. Sähkölaskuun on yleensä myös merkitty peruskuukausimaksun osuus. Tietäessäsi käyttämäsi kilowattitunnin kulutuksen sekä kuukausi-tai perusmaksun, on sähkön hinnan vertailu helpompaa.

Voisitko saada sähkösi halvemmalla

Sopivimman ja edullisimman palveluntarjoajan vertailu, eli kilpailutus onnistuu nykypäivänä helposti. Tarvitset sähkönkilpailutukseen edellä mainitun tiedon maksamasi kilowattitunnin hinnasta, perusmaksusta, sekä asumiseesi liittyvät tiedot, kuten talouden koko, postinumero ja arvio kulutuksestasi.

Miten sähkösi tuotetaan

Sähkötuotteesi tulisi kertoa, ostatko esimerkiksi 100 %: sti uusiutuvaa sähköä, osittain uusiutuvaa sähköä tai täysin uusiutumatonta sähköä. Uusiutuva sähkö on ympäristön kannalta kestävin ratkaisu, sillä se tuotetaan energianlähteistä, jotka nimensä mukaisesti uusiutuvat, eivätkä kulu luonnosta loppuun. Mikäli energian lähteellä on sinulle merkitystä, kannattaa sähkönkilpailutukseen ottaa mukaan vain ne vaihtoehdot, joiden tuotantomuotoa kannatat.

Energiaviraston ylläpitämässä sahkonhinta.fi -palvelussa näkee heti sen, miten kunkin tuotteen sähkö on tuotettu. Sähkön hintavertailu -palvelu on puolueeton ja se sisältää kaikkien sähkönmyyjien yleisesti tarjolla olevat tuotteet. 

Miten vaihtaa sähkösopimusta halutessasi

Voit vaihtaa toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen toiseen milloin vain. Kun vaihdat yhdeltä palveluntuottajalta toiselle, ei sinun tarvitse erikseen irtisanoa vanhaa sopimustasi.

Määräaikaisen sähkösopimuksen voit päättää vasta sopimuskauden päätyttyä. On hyvä kuitenkin huomioida, että sähkösopimuksen voi aina päättää muuton yhteydessä, olipa kyseessä määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus.

Energia247.fi

100 % :sti uusiutuvaa energiaa tarjoava kotimainen sähköyhtiö